Cazuela finlandesa de jamón y zanahoria al horno

Cazuela finlandesa de jamón y zanahoria al horno

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porciones

Składniki

Joulukinkku
  • aceite de oliva para engrasar
  • 100 g pan blanco, seco en trozos (3 cm)
  • 50 g de mostaza
  • 20 g de azúcar morena
    20 g de miel de abeja
  • 1 - 2 pizcas de sal
  • 1 - 2 pizcas de pimienta negra recién molida
  • 2 - 3 pizcas de clavo de olor, molido
  • 1000 g de pierna de cerdo pieza completa, sazonada y sellada
Porkkanalaatikko
  • 1000 g de agua
  • 150 g de arroz de grano corto
  • 500 g de zanahoria pelada y en trozos (2 cm)
  • 200 g de crema
  • 1 cda de azúcar morena
  • 1 huevo
  • 1 cdita de sal
  • 1 - 2 pizcas de nuez moscada en polvo
  • 1 - 2 pizcas de jengibre en polvo
  • 1 - 2 pizcas de pimienta blanca molida
  • 30 g de mantequilla sin sal en cubos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 762.4 mg
Białko 39.6 g
Kalorie 2865.5 kJ / 684.9 kcal
Tłuszcz 39.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...