Edamame and Spinach Dip
TM5 TM6

Edamame and Spinach Dip

4.4 (23 oceny)

Składniki

  • 300 g frozen edamame beans, defrosted, plus extra for garnishing
    lub fresh edamame beans, plus extra for garnishing
  • 150 g fresh baby spinach
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 50 - 80 g water (see tip)
  • 30 g lemon juice
  • 5 sprigs fresh coriander, cut in pieces
  • 1 - 2 garlic cloves, to taste
  • 1 tsp fine sea salt
  • ½ tsp cayenne pepper
  • ⅛ tsp ground black pepper
  • ¼ tsp dried chilli flakes

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
336 kJ / 81 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
248 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy