Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 50 g babywortelen, in stukken
- 50 g selder, in stukken
- 1 - 2 verse rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in stukken
- 30 g olijfolie
- 4 kippenboutjes, met vel (± 800 g)
- 800 g water
- 50 g misopasta
- 2 takjes vers citroengras
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl zout
- 50 g sjalotten
- 14 g babywortelen
- 60 g rapen, gehalveerd
- 60 g mini radijzen, gehalveerd
- ½ bos verse koriander
- 1 limoen, in partjes
- 8 sneetjes stokbrood
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2674.5 kJ / 639.2 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1402.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Zalm mozaïek
Brak ocen
Lamscurry
1h
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30 min
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Risotto met Parmezaanse kaas
40min
Chili con carne
40min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Brak ocen
Kruiden- en citroenzout
1h
Frangipane met peer
1h 30min