Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus
TM5 TM6

Gestoomde peren met chocolade-kardemomsaus

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 400 g water
  • 300 - 400 g peren (3-4), gepeld, gehalveerd, klokhuis verwijderd
  • 100 g pure chocolade, in stukken (2-3 cm)
  • 100 g room, min. 30% vet
  • 1 tl honing
  • 1 ½ tl gemalen kardemom
  • 50 g amandelvlokken, geroosterd

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1480 kJ / 354 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy