Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Groenten saus
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
- 30 g extra vergine olijfolie
- 200 g courgettes, ongeschild, in fijne reepjes (5 cm lang)
- 150 g wortel, in fijne reepjes (5 cm lang)
- 1 selderstengel (ong. 50 g), in stukken
- 40 g ui, overlangs gesneden
- 200 g verse champignons, in schijfjes
- 50 g prei, in fijne ringen
- 1 snuifje fijn zout
- 30 g sojasaus
Noedels
- 1000 g water
- 1 el fijn zout
- 100 g glasmie (Chinese vermicelli)
- 100 - 150 g verse sojascheuten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 618 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aziatische rijst met eieren en groenten
30 min
Kip in perziksaus
40 min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 min
Courgetteomelet
40 min
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12 godz. 15 min
XXL kip pastei
1 godz. 55 min
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1h
Kipballetjes in tomatensaus met spaghetti
1h
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Souvlaki van kip en paprika met rijst
1 godz. 5 min
Cannelloni met spinazie en ricotta
1 Std. 30 Min
Gemalen kip in tomatensaus
30 min