Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g uien, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk verse gember, geschild (± 2 cm)
- 30 g zonnebloemolie
- 200 g rode paprika's, in plakjes (6 cm x 1 cm)
- 120 g witte wijn
- 400 g visfumet
- 300 g water
- 400 g diepgevroren gemengde zeevruchten
- 2 tl zoete paprikapoeder
- ½ - 1 tl gemalen cayennepeper
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 1 zakje saffraan
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 10 g suiker
- 5 g zout
- 200 g verse kabeljauwfilets, in stukken (3 cm)
- 30 g limoensap, vers geperst
- 1 limoen, in partjes
- ½ bos verse peterselie
- stokbrood, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1154.6 kJ / 276 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1654.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 分钟
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Taart met peer en brie
1h 10min
Mallorcaanse vissoep
40 分钟
Tropische mousse zonder toegevoegde suikers
10min
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1小时
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 分钟
Gegratineerde coquilles
25 分钟