Zeevruchtenstoofpot

Zeevruchtenstoofpot

4.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porties

Składniki

  • uien in stukken
    70 g
  • teentjes knoflook
    2
  • verse gember geschild (± 2 cm)
    1 stuk
  • zonnebloemolie
    30 g
  • rode paprika's in plakjes (6 cm x 1 cm)
    200 g
  • witte wijn
    120 g
  • water
    300 g
  • zoete paprikapoeder
    2 tl
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • saffraan
    1 zakje
  • suiker
    10 g
  • gemalen cayennepeper
    ½ - 1 tl
  • laurierbladeren, gedroogd
    2
  • diepgevroren gemengde zeevruchten
    400 g
  • zout
    5 g
  • visfumet
    400 g
  • limoensap vers geperst
    30 g
  • verse kabeljauwfilets in stukken (3 cm)
    200 g
  • limoen in partjes
    1
  • verse peterselie
    ½ bos
  • stokbrood om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1654.1 mg
Białko 25.1 g
Kalorie 1154.6 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...