Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g uien, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk verse gember, geschild (± 2 cm)
- 30 g zonnebloemolie
- 200 g rode paprika's, in plakjes (6 cm x 1 cm)
- 120 g witte wijn
- 400 g visfumet
- 300 g water
- 400 g diepgevroren gemengde zeevruchten
- 2 tl zoete paprikapoeder
- ½ - 1 tl gemalen cayennepeper
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 1 zakje saffraan
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 10 g suiker
- 5 g zout
- 200 g verse kabeljauwfilets, in stukken (3 cm)
- 30 g limoensap, vers geperst
- 1 limoen, in partjes
- ½ bos verse peterselie
- stokbrood, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1154.6 kJ / 276 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1654.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5 Std.
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Spinazierisotto met asperges
40min
Vislasagne met asperges en prei
1sa 30 dk
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1h 25min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Vislasagne met courgette
1h