Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olijfolie
- 600 g tournedos, in repen (1 x 1 x 4 cm)
- 2 snuifje gemalen peper
- 1 tl zout
- 100 g ui, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 250 g verse champignons, in kwarten
- 30 g water
- 10 g maïzena (zetmeel)
-
½
tl runderbouillonpasta, zelfgemaakt
lub ½ runderbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl mosterd, liefst pittige zoals dijonmosterd
- 200 g room
- 50 g augurken, in reepjes (opcjonalnie)
- verse peterselie, gehakt, ter garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Kip met romige groenten saus
50min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Spaghetti carbonara
40min
Zalmsoufflé
1h
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Varkenshaasje in papillot
1h
Kipfricassee
Brak ocen
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55 min