Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olijfolie
- 600 g tournedos, in repen (1 x 1 x 4 cm)
- 2 snuifje gemalen peper
- 1 tl zout
- 100 g ui, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 250 g verse champignons, in kwarten
- 30 g water
- 10 g maïzena (zetmeel)
-
½
tl runderbouillonpasta, zelfgemaakt
lub ½ runderbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl mosterd, liefst pittige zoals dijonmosterd
- 200 g room
- 50 g augurken, in reepjes (opcjonalnie)
- verse peterselie, gehakt, ter garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vislasagne met asperges en prei
1sa 30 dk
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Bloemkool korma
2 godz. 20 min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Sous-vide teriyaki zalm
1sa 20 dk
All-in-one kip cacciatore
2h 45 min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50 min
Turkse moussaka
1h 10 min
Rundergoulash met deegballetjes
1sa 30 dk