Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen

Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen

4.6 18 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porties

Składniki

Zalm, wortelen en bonen
  • gemalen cayennepeper
    ½ - 1 tl
  • zout
    1 tl
  • gemalen nootmuskaat
    1 snuifje
  • gemalen witte peper
    2 snuifjes
  • verse zalmfilets, ontveld (150-180 g elk, 4 cm dik)
    4
  • wortelen in stukken (ong. 2 mm)
    200 g
  • platte sperziebonen doormidden gesneden
    250 g
Mangosaus
  • rijpe mango alleen het vruchtvlees, in stukken (ong. 3 cm)
    250 g
  • brandewijn
    50 g
  • currypoeder
    1 tl
  • water
    300 g
  • room, min. 30% vet
    100 g
  • volle yoghurt
    120 g
  • zout
    1 snuifje
  • gemalen witte peper
    1 snuifje
  • verse peterselie (opcjonalnie) enkel de blaadjes, als garnituur
    1 takje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 37 g
Kalorie 2144 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...