Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gevulde kip
- 100 g courgette, in stukken
- 100 g rode paprika, in stukken
- 200 g mozzarella, in blokjes
- 1 snuifje fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 snuifje basilicum
- 800 g kippenborstfilet (ong. 4-6 filets)
- 1 tl kruidenzout
- 100 g courgette
- 200 g rode paprika
- 150 g gele paprika
- 600 g water
- 400 g aardappelen, in schijfjes
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- 30 g bloem
- 30 g volle room
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Ovenschotel met kip en spek
1h 10min
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50 min
Kipfilets pizzaiola
55min
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Brak ocen
Pêche Melba
Brak ocen
Chili van rund met citroenfeta
45 min
Risotto bolognese
45 min
Varkenshaasje in papillot
1h
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min