Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sjalotten gehalveerd (ongeveer 30 g)
- 5 g olijfolie plus 1 el om te bakken
-
1
tl cognac
lub 1 tl brandy, Frans - 1 tl roze peperkorrels
- 300 g zure room
- boter om in te smeren
- 400 g garnalen, rauw, gepeld
- 3 snuifjes zeezout of naar smaak
- 1 snuifje zwarte peper, gemalen of naar smaak
- 1 el verse bieslook, gehakt
- 2 eierdooiers van grote eieren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 min
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1 Std. 15 Min
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2 Std. 10 Min
Courgette en garnalen beignets met yoghurt
30 min
Tonijnkroketten
1 godz. 30 min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 godz.
Zwarte spaghetti met garnalen
45 min
Gegratineerde coquilles
25 Min
Advocaat
10 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Forelmousse
5 min