Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sjalotten gehalveerd (ongeveer 30 g)
- 5 g olijfolie plus 1 el om te bakken
-
1
tl cognac
lub 1 tl brandy, Frans - 1 tl roze peperkorrels
- 300 g zure room
- boter om in te smeren
- 400 g garnalen, rauw, gepeld
- 3 snuifjes zeezout of naar smaak
- 1 snuifje zwarte peper, gemalen of naar smaak
- 1 el verse bieslook, gehakt
- 2 eierdooiers van grote eieren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Bouillabaisse
Brak ocen
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10min
Ananascarpaccio met roze sorbet
20min
Mallorcaanse vissoep
40min
Kabeljauw in tomatensaus
30min
Zwarte spaghetti met garnalen
45min
Zalmsoufflé
1h
Viscurry
35min
Gegratineerde coquilles
25min
Vislasagne met courgette
1h
Mediterrane visschotel
1h 30min