Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 takjes verse peterselie, afgeplukt
- 2 uien, gehalveerd (80 g)
- 1 knoflookteentje
- 750 g water
- 800 g bloemige aardappelen, in plakjes
- 1 tl zout
- 500 g spruitjes, gehalveerd
- 20 g boter, zacht, in stukken
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 100 g ontbijtspek, gezouten, in reepjes (2 cm)
- 3 el olie
- 1 roodlof, langwerpig (250 g), in reepjes (3 cm)
- ½ tl suiker
- ½ tl gemalen peper
- 100 g room, elk type (van koemelk)
- 200 g melk
- 80 g boter zacht, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3090 kJ / 738 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 842 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scampi cajun citroen pasta
30 min
Rode kool met appel
1 godz. 10 min
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Russische salade
Brak ocen
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1 godz. 10 min
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13h
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3 godz.
Taartjes van prei en venkel met geitenkaas
Brak ocen
Portugees crème brûlée
25 Min
Aardappel pannenkoeken
45 min