Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g uien, gehalveerd
- 1 verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 600 g tomaten, in stukken
- 500 - 600 g ontbeende kippendijen
- 200 g water
-
2
volle tl groentebouillonpasta
lub 2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l) - 10 g verse basilicumbladeren
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen witte peper
- 150 g droge pasta, type mini macaroni
- 100 g Kalamata olijven, ontpit
- 100 g diepgevroren doperwtjes
- verse basilicumbladeren, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2082.6 kJ / 497.8 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 998.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basis karamel
25min
Dadel curry dip
5 min
Appel-notenbrood
1h 25min
Lamscurry
1h
Rode kool cups met kip
25min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 godz. 10 min
Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees
Brak ocen
Kip-miso stoofpot
1h 45 min
Zoetzure dhal
Brak ocen
Hainanese kiprijst
1h 20min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50min
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20min