Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g kabeljauwfilet, in 4 stukken gesneden
lub 800 g heilbotfilet, zonder vel, zonder graten, in 4 stukken gesneden - 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 citroen, enkel het sap
- 50 g verse peterseliebladeren
- 40 g olijfolie
- 300 g uien, in plakjes (1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 50 g witte wijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- 50 g zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
- 200 g bulgur, medium grof (kooktijd ± 20 min.)
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2141.4 kJ / 511.8 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1399.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkse moussaka
1h 10 min.
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Thaise burgers
30 phút
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Lamscurry
1h
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1h 5 phút
Ratatouille
40min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1h
Mini champignon pasteitjes
1h 45 phút
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1h 20min
Risotto bolognese
45min
Lamsstoofpotje
1h 45 phút