
Urządzenia i Akcesoria
Japanse stijl yaki udon met gehakt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porties
Składniki
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in stukken (2 mm)10 g
-
sojasaus40 g
-
suiker20 g
-
rijstazijn1 el
-
sesamolie60 g
-
rode uien in stukken (0,5 cm)50 g
-
gehakt vlees (bv. varkensvlees, rundvlees, kip, kalkoen...)400 g
-
oestersaus20 g
-
paksoi in stukken (2-3 cm)200 g
-
rode paprika's in staafjes (± 5 x 1 cm)150 g
-
zout½ tl
-
verse udon noedels400 - 460 g
-
lente-uien in stukken (2 mm)20 g
-
geroosterd sesamzaad20 g
Wartości odżywcze na 1 portie
Kalorie
644.1 kcal /
2694.8 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
37.8 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
1348 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Aan tafel in 30 minuten
12 Przepisów
Beneluks
Beneluks