Japanse stijl yaki udon met gehakt

Japanse stijl yaki udon met gehakt

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porties

Składniki

  • teentjes knoflook
    2
  • verse gember in stukken (2 mm)
    10 g
  • sojasaus
    40 g
  • suiker
    20 g
  • rijstazijn
    1 el
  • sesamolie
    60 g
  • rode uien in stukken (0,5 cm)
    50 g
  • gehakt vlees (bv. varkensvlees, rundvlees, kip, kalkoen...)
    400 g
  • oestersaus
    20 g
  • paksoi in stukken (2-3 cm)
    200 g
  • rode paprika's in staafjes (± 5 x 1 cm)
    150 g
  • zout
    ½ tl
  • verse udon noedels
    400 - 460 g
  • lente-uien in stukken (2 mm)
    20 g
  • geroosterd sesamzaad
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 644.1 kcal / 2694.8 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 1348 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...