Creamy vegetable rice

Creamy vegetable rice

4.2 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • brown onion cut into pieces (2-3 cm)
    100 g
  • red capsicum deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
    50 g
  • green capsicum deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
    50 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • medium-grain white rice
    200 g
  • button mushroom cut into quarters
    100 g
  • zucchini cut into cubes (1 cm)
    100 g
  • frozen green bean
    100 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • paprika
    1 tbsp
  • sea salt
    1 tsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • water
    650 g
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 770.1 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1765.9 kJ / 422.1 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 61.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...