Chickpea ratatouille (gut health)

Chickpea ratatouille (gut health)

4.2 150 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    4 tbsp
  • eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
    1
  • capsicums cut into strips (1-2 cm)
    2
  • zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
    2
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • garlic cloves
    5
  • fresh basil stalks and leaves separated
    3 - 4 sprigs
  • red onion (large), cut into quarters
    1
  • fresh tomatoes cut into pieces
    2
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • balsamic vinegar
    1 ½ tbsp
  • fresh green beans trimmed and cut into halves, if preferred
    300 g
  • pitted Kalamata olives drained
    80 g
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 305.5 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1379.5 kJ / 328.4 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...