Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di amaretti
- 800 g di albicocche, denocciolate e a pezzi
- 80 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1338.7 kJ / 320 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 38.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta soffice alle albicocche
1h
Fagottini ripieni di frutta e timo
40min
Semifreddo pesche e albicocche
3 godz. 35 min
Torta amaretti e mela
2h
Cheesecake alle pesche
8 godz. 30 min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20 min
Crostata ai cachi freschi
1h
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Focaccine ricotta e uva
40min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10min