Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla vegan
- 80 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- 180 g di farina di sorgo
- 60 g di olio di semi di mais + q.b.
- 50 g di bevanda a base di mandorle
- 1 pizzico di lievito in polvere per dolci
Crema di fragole e timo
- 30 - 50 g zucchero, a piacere
- 100 g fragole a metà + q.b.
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline + q.b.
- 300 g di bevanda a base di mandorle
- 30 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1373.2 kJ / 328.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2.6 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake (vegan)
2 Std. 15 Min
Pasta frolla al farro (vegan)
2h 40min
Porridge carote e cocco con pancake integrali salati
1h 5min
Svizzere vegan
1 Std.
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5 Std.
Risotto alla barbabietola con merluzzo sottovuoto
2 Std. 10 Min
Torta di carote e frutta secca con cioccolato (vegan)
1 Std. 10 Min
Panna cotta al latte di cocco (vegan)
6 Std. 20 Min
Mousse al cioccolato (vegan)
2 Std. 15 Min
Pan di Spagna (vegan)
50 Min
Torta al cocco (vegan)
55min
Salame di cioccolato (vegan)
2 Std. 10 Min