Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 300 g di latte intero
- 1 pera Kaiser, pelata e a tocchetti
- 180 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda
- salsa al caramello, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 865.3 kJ / 206.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Crema al limone con mirtilli
1 Std.
Panna cotta con coulis di albicocche
6 godz. 15 min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min
Semifreddo albicocche e amaretti
6h 30min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 Min
Carotine di pasta sfoglia con ripieno alle carote
4u.
Salsa caramello al caffè
45min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Tortini pesca e fragola
1 Std.
Aperitivo ai mirtilli con tartine di gamberi
5h
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1 Std. 30 Min
Zabaione con crumble di frutta secca
1 Std.