Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brin de basilic frais
- 15 g d'échalotes
- 30 g de pignons de pin grillés
- 1 gousse d'ail
- 60 g de pruneaux dénoyautés
- 140 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 571 kJ / 137.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 770 mg
Alternatywne przepisy
Tapenade de tomates
5 Min
Tartinable aux radis et curry breton
20 分钟
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Dip artichaut-mascarpone
15 分钟
Pesto tomates séchées, noix de cajou et parmesan
15 分钟
Houmous aux tomates séchées
10min
Tartinable de saumon au mélange du trappeur
10min
Tartinable d'ananas et avocat aux épices cajun
15 分钟
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10min
Tartinade aux champignons
30 Min
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10min
Tartinable de maquereau fumé au curry breton
5 Min