Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lait de coco, bien mélangé
-
30
g de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 30 g de sirop d'agave (opcjonalnie) - ½ c. à café d'agar-agar (pour 0,5 l)
- 1 sachet de ferments de yaourt
- 250 g d'eau
-
1
c. à café d'acide citrique
lub 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1253.2 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 17.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourt au lait de brebis
13 Std. 10 Min
Yaourt végétal au lait d'amande
12 Std. 15 Min
Infusion aux baies
30 Min
Yaourt à la vanille
12h 20min
Lait d'avoine
1 Std. 10 Min
Yaourt de soja
12 Std. 15 Min
Yaourt à la noix de coco (végétalien)
12h 25min
Yaourt au soja (végétalien)
12h 20min
Yaourt à la myrtille
13h
Yaourt noix de cajou-vanille (végétalien)
15h 30min
Pâte à tartiner au cacao végane
15 Min
Yaourt au lait de chèvre
13h