Carpaccio d'ananas avec sorbet rose

Carpaccio d'ananas avec sorbet rose

5.0 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

Le sorbet à la fraises
  • 150 g de sucre en poudre
  • 10 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 75 g de bananes bien mûres coupée en morceaux
  • 500 g de fraises surgelées équeutées
Le carpaccio d'ananas
  • 1 ananas frais pelé, cœur retiré et coupé verticalement en 4-6 quartiers (env. 200 g chaque)
  • feuilles de menthe fraîche pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3.1 mg
Białko 1 g
Kalorie 757.1 kJ / 180.8 kcal
Tłuszcz 0.4 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...