Verrines de soupe, crème fouettée au zeste d’orange, crumble de pain grillé à l’ail

Verrines de soupe, crème fouettée au zeste d’orange, crumble de pain grillé à l’ail

4.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • de beurre en morceaux
    60 g
  • tartines de pain rassis
    6
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    250 g
  • de fleur de sel
    4 pincées
  • de poivre blanc moulu
    4 pincées
  • de zeste d'orange non traitée et râpée
    1 c. à café
  • de reste de soupe (courges, carottes, poireaux...)
    300 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 326.7 kcal / 1361 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 787.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...