Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 250 g kaszy jaglanej
- 1000 g wody
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
10
g oleju
lub 10 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1597.6 kJ / 381.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 782 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 Min
Gotowanie kaszy bulgur
25 Min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie ryżu
25 Min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45 min