
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
mąki orkiszowej, razowej250 g
-
mleka350 g
-
wody150 g
-
jajka2
-
oleju rzepakowego20 g
-
soli1 szczypta
Farsz meksykański
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 szt.)160 - 180 g
-
oliwa z oliwek20 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
przecieru pomidorowego, typu passata300 g
-
soli1 łyżeczka
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)200 - 220 g
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
375.2 kcal /
1569.8 kJ
Białko
18.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
562 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA
10 Przepisów
Polska
Polska