Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim

Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim

4.6 479 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • mąki orkiszowej, razowej
    250 g
  • mleka
    350 g
  • wody
    150 g
  • jajka
    2
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • soli
    1 szczypta
Farsz meksykański
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 szt.)
    160 - 180 g
  • oliwa z oliwek
    20 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
    200 - 220 g
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 375.2 kcal / 1569.8 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...