Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim

Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim

4.5 487 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

Naleśniki
  • 250 g mąki orkiszowej, razowej
  • 350 g mleka
  • 150 g wody
  • 2 jajka
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 1 szczypta soli
Farsz meksykański
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 160 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (1 szt.)
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 - 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 375.2 kcal / 1569.8 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 562 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...