Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Curry z jagnięciną
-
20 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 łyżeczka korzenia imbiru, świeżego tartego
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżka przyprawy garam masala
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
10 g kolendry, świeżej
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
60 g migdałów, w słupkach
-
650 g jagnięciny bez kości, pokrojonej na ok. 4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
400 g mleczka kokosowego
Ogórkowy kuskus z miętą
-
300 g kaszy kuskus
-
350 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g ogórka pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
60 g migdałów, w słupkach
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
5 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min