Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200 - 250
g borówek, świeżych
lub 200 - 250 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 50 - 70 g cukru
- 800 g pełnotłustego mleka
- 120 g jogurtu naturalnego
- 10 g mleka w proszku
- 250 g wody
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus truskawkowy z jogurtem
4 Std. 30 Min
Jogurt waniliowy
12h 20min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Koktajl z jogurtem i owocami jagodowymi
10min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12 Std. 30 Min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Koktajl mleczny o smaku sernika truskawkowego
40min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 Std. 10 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Masło czosnkowe z serkiem
10min