Urządzenia i Akcesoria
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Czekoladowa kruszonka z chili
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
120 g mąki pszennej
-
25 g kakao
-
1 - 2 szczypty suszonych płatków chili, (patrz wskazówka)¼ łyżeczki chili, mielonego (patrz wskazówka)
-
40 - 50 g cukru
-
1 żółtko
Mus z czerwonych owoców
-
200 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych, (truskawek, malin, czerwonej porzeczki)200 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (truskawek, malin, czerwonej porzeczki)
-
20 - 30 g cukru
-
50 g różowego wina50 g białego wina, słodkiego
Bita śmietana i złożenie deseru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżeczka cukru pudru
-
posypka cukrowa, kolorowa (opcjonalnie) w kształcie serc
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
26.3 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
2501 kJ /
597.8 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Węglowodany
63.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biało-czerwony deser
7 Std.
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 Std. 40 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Serniczki w słoikach
4 Std.