Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili

Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili

4.5 151 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

Czekoladowa kruszonka z chili
  • 80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 120 g mąki pszennej
  • 25 g kakao
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego (patrz wskazówka)
    1 - 2 szczypty suszonych płatków chili, (patrz wskazówka)
  • 40 - 50 g cukru
  • 1 żółtko
Mus z czerwonych owoców
  • 200 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych (truskawek, malin, czerwonej porzeczki)
    200 g owoców leśnych, mieszanych, mrożonych, (truskawek, malin, czerwonej porzeczki)
  • 20 - 30 g cukru
  • 50 g białego wina, słodkiego
    50 g różowego wina
Bita śmietana i złożenie deseru
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • posypka cukrowa, kolorowa (opcjonalnie) w kształcie serc

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 26.3 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2501 kJ / 597.8 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Węglowodany 63.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...