![Trifle z truskawkami Trifle z truskawkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8955DEFE-8E6B-4669-90A5-EE43F4B46BBF/Derivates/609482C5-53F3-4061-8B8F-07F791161B7A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych, bez szypułek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka octu balsamicznego
Biszkopt
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 4 jajka
- 100 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 120 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
Masa budyniowa
- 80 g cukru
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1000 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 2 łyżki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Bita śmietana
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2124.6 kJ / 507.8 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 139.8 mg