Urządzenia i Akcesoria
Trifle z truskawkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka octu balsamicznego
Biszkopt
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
Masa budyniowa
-
80 g cukru
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
2 łyżki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Bita śmietana
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
139.8 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
2124.6 kJ /
507.8 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
56.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 Min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 Min
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Mus z owoców jagodowych
4 Std. 40 Min
Sycylijskie arancini
2 Std. 50 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min