
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z czerstwych bułek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
80 - 100 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na kawałki
-
1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
-
30 g masła
-
woda do gotowania klusek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
250 g mąki pszennej
-
50 g wody
-
6 jajek
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.6 kcal /
1596.7 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
46.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
662.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min