
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
80 - 100
g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na kawałki
lub 80 - 100 g kostek boczku - 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
- 30 g masła
- woda, do gotowania klusek
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
- 250 g mąki pszennej
- 50 g wody
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1596.7 kJ / 381.6 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 662.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2h 10min
Wschodnioeuropejski brunch
1h 30 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Szołder (murzin) wielkanocny
2h 45min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Chruścik lany
30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30 min