Kluski z czerstwych bułek
TM6 TM5

Kluski z czerstwych bułek

4.2 (70 ocen)

Składniki

  • 3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
  • 80 - 100 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na kawałki
    lub 80 - 100 g kostek boczku
  • 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
  • 30 g masła
  • woda, do gotowania klusek
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g wody
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1596.7 kJ / 381.6 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
46.9 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
2.3 g
Sód
662.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy