Kluski z czerstwych bułek

Kluski z czerstwych bułek

4.2 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
    3
  • boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g
    80 - 100 g kostek boczku
  • cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
    1
  • masła
    30 g
  • woda do gotowania klusek
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    250 g
  • wody
    50 g
  • jajek
    6
  • szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
    1 pęczek
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.6 kcal / 1596.7 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 662.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...