
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z czerstwych bułek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki3
-
boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na kawałki80 - 100 g
-
cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół1
-
masła30 g
-
woda do gotowania klusek
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek1 łyżeczka
-
mąki pszennej250 g
-
wody50 g
-
jajek6
-
szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego1 pęczek
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.6 kcal /
1596.7 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
46.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
662.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska