Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1191.8 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1124.3 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Różowa surówka
10 min
Gotowanie na parze kapusty (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Placek z cukinią
1 godz. 25 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min