Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Pizza z warzywami (TM5)
1 godz. 20 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min