Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1191.8 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1124.3 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Różowa surówka
10 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
9 godz. 20 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Ryba w cieście bazyliowym
1 godz.
Kalafior z purée z groszku
40 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min