Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie

Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie

3.8 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
  • 200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
  • 400 g wody
  • olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
  • 4 jajka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.5 kcal / 1124.3 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1191.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...