Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie

Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie

3.7 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
    5 g
  • resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
    200 g
  • resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • chrzanu tartego, śmietankowego
    1 łyżka
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
    1 - 2 szczypty
  • wody
    400 g
  • olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
  • jajka
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.5 kcal / 1124.3 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1191.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...