
Wersje kompatybilne
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
- 200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
- 200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
- 400 g wody
- olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 268.5 kcal / 1124.3 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 1191.8 mg