
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.5 kcal /
1124.3 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
1191.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Surówka z kalarepy (TM5)
15 min
Surówka z kalarepy (TM6)
15 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min