Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
5 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki
-
200 g resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki
-
200 g resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka chrzanu tartego, śmietankowego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1191.8 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1124.3 kJ /
268.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6, TM7)
1 godz.
Surówka z kalarepy (TM6, TM7)
15 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM6, TM7)
10 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Marynowane warzywa
48 godz. 40 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Spaghetti carbonara
25 min
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min