
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 4 cm kawałki5 g
-
resztek pieczonego mięsa pokrojonego na kawałki200 g
-
resztek pieczonych ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
resztek pieczonych warzyw mieszanych, np. dyni, marchewki, korzenia pietruszki, batata, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki200 g
-
chrzanu tartego, śmietankowego1 łyżka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku, plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
-
wody400 g
-
olej rzepakowy do natłuszczenia i smażenia
-
jajka4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.5 kcal /
1124.3 kJ
Białko
16.8 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
1191.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska