Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki ufo
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
20 g bułki tartej
-
2 jajka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
500 g wody
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość pokrojona na 4 cm kawałki, do dekoracji
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka majonezu
-
1 ogórek pokrojony w 20 ok. 1 cm plastrów (ok. 160 g)
-
10 rzodkiewek pokrojonych w 40 ok. 5 mm plastrów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
365 kJ /
87 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Lody truskawkowo-bananowe na patyku
8 godz.
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Kiełbaski-mumie
1 godz. 35 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Nuggetsy z kurczaka z dipem ogórkowym
45 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Hot dogi pieski
40 min
Gofry śniadaniowe
20 min