
Urządzenia i Akcesoria
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 sztuk
Składniki
Sos chili
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki160 - 180 g
-
ząbki czosnku2
-
soli1 łyżeczka
-
białego octu winnego40 g
-
cukru50 g
-
wody110 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
Roladki mięsne w cieście filo
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
ząbek czosnku1
-
jajka2
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
serka kremowego200 g
-
bułki tartej30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
ciasto filo (ok. 30 x 30 cm)10 płatów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
151 kcal /
631 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska