Urządzenia i Akcesoria
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 sztuk
Składniki
Sos chili
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
160 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
40 g białego octu winnego
-
50 g cukru
-
110 g wody
-
10 g skrobi kukurydzianej
Roladki mięsne w cieście filo
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego
-
30 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
10 płatów ciasto filo (ok. 30 x 30 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min