Urządzenia i Akcesoria
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 sztuk
Składniki
Sos chili
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
160 - 180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
40 g białego octu winnego
-
50 g cukru
-
110 g wody
-
10 g skrobi kukurydzianej
Roladki mięsne w cieście filo
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
2 jajka
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego
-
30 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
10 płatów ciasto filo (ok. 30 x 30 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min