Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
TM5 TM6

Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili

Składniki

Sos chili

  • 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 160 - 180 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g białego octu winnego
  • 50 g cukru
  • 110 g wody
  • 10 g skrobi kukurydzianej

Roladki mięsne w cieście filo

  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 200 g serka kremowego
  • 30 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 10 płatów ciasto filo (ok. 30 x 30 cm)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
631 kJ / 151 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie