
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry230 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 2-3 szczypty i dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki120 g
-
ząbki czosnku2
-
filety z łososia, świeże (ok. 150 g każdy, grubości 3 cm)4
-
wody1000 g
-
cukinii pokrojonej w 2-3 cm kostkę300 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
makaronu suchego, typu orzo50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 ½ - 3 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
białego wina (opcjonalnie)40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
772.8 kcal /
3233.2 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
873.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 Std.
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 Std. 15 Min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 Std. 50 Min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 Std.
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min