
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry230 g
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek35 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 2-3 szczypty i dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki120 g
-
ząbki czosnku2
-
filety z łososia, świeże (ok. 150 g każdy, grubości 3 cm)4
-
wody1000 g
-
cukinii pokrojonej w 2-3 cm kostkę300 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
makaronu suchego, typu orzo50 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 ½ - 3 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
białego wina (opcjonalnie)40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
772.8 kcal /
3233.2 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
44.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Sód
873.8 mg