Gaufre au cabillaud et crème fouettée citron vert - sésame

Gaufre au cabillaud et crème fouettée citron vert - sésame

4.1 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

La pâte à gaufre
  • de lait
    360 g
  • de gingembre frais
    10 g
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de sel
    4 pincées
  • de dos de cabillaud découpé en dés
    200 g
  • œufs blancs et jaunes séparés
    2
  • de farine de blé
    125 g
  • de farine de maïs
    125 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de beurre coupé en morceaux
    70 g
La crème fouettée citron vert-sésame
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • le jus d'un citron vert
  • d'huile de sésame toasté
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 395.8 kcal / 1662.8 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 548.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...