![Tartelette au foie gras Tartelette au foie gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3474c83-7dbd-441c-a8ed-66523b8be8dd/Derivates/9494970d-6a00-48e7-b936-fb9f110e6154.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café d'épices à pain d'épices
- 150 g de beurre froid, coupé en morceau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de sucre en poudre
- 60 g d'eau froide
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de foie gras de canard mi-cuit, coupé en morceaux
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 c. à café de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471.2 kJ / 595.7 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 48.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 534.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines jambon-comté
1ч. 35 мин.
Gougères au comté
45 Min
Cheesecake au saumon
4h
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Pannacotta à la pâte à tartiner
2 Std. 20 Min
Petites baguettes épi au chorizo
3 Std. 30 Min
Verrine bicolore aux radis et fromage de chèvre
20min
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1ч. 10 мин.
Tarte croustillante au brie
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Muffins pomme-camembert
55min