Tartelette au foie gras

Tartelette au foie gras

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'épices à pain d'épices
    ½ c. à café
  • de beurre froid, coupé en morceau
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de sucre en poudre
    10 g
  • d'eau froide
    60 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de foie gras de canard mi-cuit coupé en morceaux
    200 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de sucre roux
    6 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 595.7 kcal / 2471.2 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 48.2 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 534.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...