Tartelette au foie gras

Tartelette au foie gras

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • ½ c. à café d'épices à pain d'épices
  • 150 g de beurre froid, coupé en morceau
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de sucre en poudre
  • 60 g d'eau froide
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 200 g de foie gras de canard mi-cuit coupé en morceaux
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 6 c. à café de sucre roux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 534.5 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 2471.2 kJ / 595.7 kcal
Tłuszcz 48.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...