
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café d'épices à pain d'épices
- 150 g de beurre froid, coupé en morceau
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de sucre en poudre
- 60 g d'eau froide
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de foie gras de canard mi-cuit coupé en morceaux
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 6 c. à café de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595.7 kcal / 2471.2 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 48.2 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Sód
- 534.5 mg