Tourte au saumon et champignons sauce crème

Tourte au saumon et champignons sauce crème

4.3 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 parts

Składniki

La garniture aux champignons
  • d'échalotes
    60 g
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème liquide 35% m.g.
    150 g
La pâte feuilletée et le montage
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel et 1 pincée
    ½ c. à café
  • de saumon frais coupé en morceaux
    350 g
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 520.8 kcal / 2162.5 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 25.5 g
Sód 377.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...