Tarte au potiron d'Halloween

Tarte au potiron d'Halloween

4.6 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 150 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 100 g d'eau
La garniture
  • 500 g de chair de potiron coupé en morceaux
  • 500 g de pommes de terre coupées en rondelles (1 cm)
  • 200 g de lait
  • 30 g de beurre
  • 5 g de sel
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
Le montage
  • 150 g de fromage taleggio coupé en tranches
    150 g de brie, coupé en tranches
  • 150 g de speck tyrolien coupé en tranches
    150 g de jambon, coupé en tranches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 810 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1312 kJ / 313.6 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...