Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 100 g d'eau
La garniture
- 500 g de chair de potiron, coupé en morceaux
- 500 g de pommes de terre, coupées en rondelles (1 cm)
- 200 g de lait
- 30 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
Le montage
-
150
g de fromage taleggio, coupé en tranches
lub 150 g de brie, coupé en tranches -
150
g de speck tyrolien, coupé en tranches
lub 150 g de jambon, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 810 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud sur bâtonnet
1h 20min
Röstis de courge et pomme de terre
35min
Potatoes de patate douce et leurs 3 sauces
45min
Doigts de saucisse d'Halloween
1h
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30min
Crème glacée beurre de cacahuète et banane
6h 30min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2 godz. 45 min
Babka au potimarron
4 godz. 30 min
Rösti de patates douces, bacon grillé et sauce aux herbes
30min
Crêpe au potimarron, jambon et fromage
1h
Gâteau au potiron d'Halloween
4h
Tarte rustique potimarron, chèvre et noix
35min