Minigalettes aux champignons

Minigalettes aux champignons

4.5 107 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 300 g farine de blé
    300 g de farine de blé complet
  • 80 g d'eau très froide
  • 220 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 - 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 ¼ - 1 ½ c. à café de sel
  • 80 g de gruyère coupé en morceaux
    80 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 80 g d'échalotes coupées en deux
  • 5 brins de persil frais, équeutés
  • 2 gousses d'ail
  • 400 g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés
    400 g de champignons de Paris frais, émincés
  • 80 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu et un peu pour la finition
  • 1 œuf battu
  • thym frais pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 909.1 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 3656.7 kJ / 874 kcal
Tłuszcz 60.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 37.3 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...