Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'aubergines, coupées en rondelles (1 cm)
- 500 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 5 feuilles de basilic frais
- 250 g de purée de tomates en conserve
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de mozzarella, coupée en rondelles (2 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.3 kJ / 100.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 245.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle de courgettes au pesto
20 Min
Frittata de courgettes et ricotta
40 Min
Roulés d'aubergine au jambon
55min
Courgette façon pizza
40 Min
Cabillaud en croûte d'herbes sur lit d'épinards, crème citron
45 Min
Salade de tomates façon panzanella, glace à l'avocat
9 Std. 25 Min
Menu petit prix - Glace à la pêche et au basilic
10 godz. 15 min
Salade de tomates, crème au basilic
25 Min
Tomates provençales
45 Min
Petites quiches aux courgettes
1 Std. 10 Min
Courgette farcie au jambon
50 Min
Pommes de terre et courgettes, sauce aux herbes
30 Min