Rondelles d'aubergine façon minipizzas

Rondelles d'aubergine façon minipizzas

4.2 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 350 g d'aubergines coupées en rondelles (1 cm)
  • 500 g d'eau
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 5 feuilles de basilic frais
  • 250 g de purée de tomates en conserve
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 40 g de mozzarella coupée en rondelles (2 cm env.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 245.5 mg
Białko 3 g
Kalorie 421.3 kJ / 100.8 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...