Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g popping corn
-
65
g buckwheat grains, raw
lub 65 g buckwheat flour - 80 g quinoa
- 40 g chia seeds
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g honey
- 250 g water, lukewarm
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seed and Nut Bread
1h 30min
German Bread
4 Std. 15 Min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Vegetable Oat Bake
1h 15 min
Buckwheat and Cacao Granola
2h 35 min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Spelt and Buckwheat Bread
1j 55 menit
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Buckwheat and almond slider buns
1h 15 min