![Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6138128f-e453-46f5-a969-083cd4b702cc/Derivates/f2e92c03-5f9b-4379-9c2e-4d820ea3afc0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Middle Eastern Aubergine Pies
2h
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50 Min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 Min
Beetroot and Kale Pizza
2h
Kale Pesto Pasta Salad
50 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1u. 15min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min