Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Kale Meat(less) Balls
30min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 Std. 50 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.