Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
1h 45 min.
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Roasted Tomato Tart
2h
Pea and Courgette Tarts
1h
Socca with Tuna, Olives and Capers
1 godz. 5 min