Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g shallots, halved
- 5 garlic cloves, 2 peeled, 3 unpeeled
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp for brushing and extra for greasing and drizzling
- 130 g polenta
- 630 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus 2 pinches
- 1 medium egg
- 250 g asparagus, woody ends removed, thick stalks halved
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 880 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Courgette Tarts
1h
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1hod. 25min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Lentil Moussaka
3h 30min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1hod. 15min
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1h 50min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h