Urządzenia i Akcesoria
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions
Składniki
Rye Crackers
-
dried fennel seeds1 ½ tsp
-
caraway seeds1 tsp
-
rye flour100 g
-
wholemeal flour100 g
-
linseeds ground1 ½ tsp
-
soft dark brown sugar½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder¼ tsp
-
water135 g
Houmous
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
garlic clove1
-
lemon freshly squeezed juice only1
-
fat-free plain yoghurt3 Tbsp
-
sumac to taste¼ - ½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
762 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Houmous
13 Std. 30 Min
Chopped Vegetable Salad
10 Min
Nut and Seed Butter
10 Min
Raw Chocolate Snaps
1 Std. 5 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1 Std. 10 Min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Beetroot Houmous
15 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 Std. 40 Min
Red Pepper Houmous
5 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 Min
Celeriac and Apple Soup
55 Min