Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye Crackers
- 1 ½ tsp dried fennel seeds
- 1 tsp caraway seeds
- 100 g rye flour
- 100 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp linseeds, ground
- ½ tsp soft dark brown sugar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp baking powder
- 135 g water
Houmous
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 3 Tbsp fat-free plain yoghurt
- ¼ - ½ tsp sumac, to taste
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Five-seed bread
1h 50min
Walnut Scones
30min
Seriously Seedy Crackers
30min
Scandinavian Rye Bread
27sa
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30min
Watercress Soup
25min
Crunchy Granola
1h 45min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3óra 40p
Grain Bread with Cashew Butter
55min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1h 35min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min