Urządzenia i Akcesoria
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
-
water1000 g
-
waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in batons (5 cm x 1 cm)1200 g
-
onions quartered150 g
-
double cream300 g
-
anchovy fillets, in oil80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
524 mg
Białko
6 g
Kalorie
1526 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 min
Tomato Pie
3 godz.
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 godz. 30 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 godz. 15 min
Bloody Mary Soup
25 min
Pear and Goat's Cheese Flatbread
3 godz.
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 godz. 35 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min