Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in batons (5 cm x 1 cm)
- 150 g onions, quartered
- 300 g double cream
- 80 g anchovy fillets, in oil
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1526 kJ / 367 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 524 mg
Alternatywne przepisy
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1h
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40min
Coulibiac
2h 15min
Raspberry Tartlets
1h 15 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Tomato Pie
3h
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30 min
Mustard Dill Sauce
2h 15min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min
Mediterranean Bread
5h 20min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h