Urządzenia i Akcesoria
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
-
water1000 g
-
waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in batons (5 cm x 1 cm)1200 g
-
onions quartered150 g
-
double cream300 g
-
anchovy fillets, in oil80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
524 mg
Białko
6 g
Kalorie
1526 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Baked Spinach and Cheese Strata
9 godz. 45 min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 min
Colcannon
35 min
Asian Chicken Noodle Soup
1 godz. 35 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Tortilla with Spanish Salsa
1 godz. 10 min
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Potato and Celeriac Gratin
1 godz. 10 min