Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)

Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)

4.7 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions

Składniki

  • water
    1000 g
  • waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in batons (5 cm x 1 cm)
    1200 g
  • onions quartered
    150 g
  • double cream
    300 g
  • anchovy fillets, in oil
    80 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 524 mg
Białko 6 g
Kalorie 1526 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 24 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...