Crema di fave; pesce spada e contorno mediterraneo

Crema di fave; pesce spada e contorno mediterraneo

4.5 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 4 tranci di pesce spada (150 g ciascuno circa)
  • 200 g di pomodorini a metà
  • 120 g di peperone a dadini
  • 60 g di olive denocciolate (a piacere nere o verdi)
  • 20 g di pinoli sgusciati
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 150 g di patata pelata e a cubetti
  • 400 g di fave fresche
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 178.2 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 2030 kJ / 485.3 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...