Menù: Branzino, patate e carciofi e budino al cioccolato

Menù: Branzino, patate e carciofi e budino al cioccolato

4.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Branzino, patate e carciofi
  • 1200 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di patate
  • 3 carciofi a fettine precedentemente ammolati in acqua e limone
  • 4 filetti di branzino (125 g cad.)
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
Budino al cioccolato veloce
  • 100 - 150 g zucchero a seconda del gusto personale
  • 70 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di amido di mais (maizena)
  • 750 g di latte intero
  • 60 g di burro a pezzi
Salmoriglio
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 20 g di succo di limone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzioni

Białko 35.7 g
Kalorie 3395 kJ / 811.5 kcal
Tłuszcz 41.9 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 77.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...