Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 30 g di mandorle pelate
- 30 g di pinoli sgusciati
- 200 g di scarola, le foglie lavate e asciugate, a pezzi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 5717 kJ / 1366 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 132.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1943.1 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa frantoiana
45min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1hod. 30min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35min
Pesto di melanzane
10 min
Burger di cavolo nero
45min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1hod. 30min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Risotto alla lattuga
30min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min