Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 - 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di vino bianco
- 3 pizzichi di sale
- 500 di acqua
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, a piacere
- 200 g di calamari ad anelli
- 120 g di pane toscano raffermo, a tocchetti
- 200 g di gamberetti sgusciati e puliti
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate e tritate
- 5 g di capperi sott'aceto, sgocciolati e tritati
- 40 g di cipolla rossa di Tropea, a fette sottili
- 180 g di pomodori datterino, in quarti
- 3 - 4 foglie di basilico fresco, spezzate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2301 kJ / 550 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Farro con gamberi e agrumi
50 Min
Linguine allo sgombro
30 Min
Gamberi e calamari speziati
20min
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
40min
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2 Std.
Pepata di cozze
45min
Insalata di gamberi estiva (Bimby Friend)
30 Min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
3h 40min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min