Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 - 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di aceto di vino bianco
- 3 pizzichi di sale
- 500 di acqua
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, a piacere
- 200 g di calamari ad anelli
- 120 g di pane toscano raffermo, a tocchetti
- 200 g di gamberetti sgusciati e puliti
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate e tritate
- 5 g di capperi sott'aceto, sgocciolati e tritati
- 40 g di cipolla rossa di Tropea, a fette sottili
- 180 g di pomodori datterino, in quarti
- 3 - 4 foglie di basilico fresco, spezzate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2301 kJ / 550 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Fregola con le arselle
45 Min
Insalata di calamari al limone
35 Min
Mazzancolle con mousse di avocado e stracchino
1j 30 menit
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1j 25 menit
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 min
Paella de marisco
1j 20 menit
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Insalata di calamari e pesche
40 min
Insalata di polpo e patate
2j
Insalata di farro e vongole in vasetto
1j
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 godz. 25 min
Insalata di gamberi alla siciliana
40 min