Frittelle di patate con spinaci insaporiti

Frittelle di patate con spinaci insaporiti

3.8 41 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
10 pezzi

Składniki

  • 500 g di patate a pasta gialla sbucciate, a pezzi (2-3 cm)
  • 170 g di cipolla a metà
  • 2 uova
  • 30 g di fiocchi di avena
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 40 g di farina di riso
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 spicchio di aglio
  • 450 g di spinaci in foglia surgelati scongelati, ben scolati (circa 350 g peso netto)
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 3 cucchiai di burro chiarificato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 574.9 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 587.8 kJ / 140.5 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...