Curry de poisson du Kerala

Curry de poisson du Kerala

4.4 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    140 g
  • d'huile végétale
    80 g
  • de gingembre, frais pelé, coupé en lamelles (2 mm)
    20 g
  • gousses d'ail
    4
  • piments verts, frais coupés en deux, épépinés ou non
    2
  • gousses de cardamome noire, légèrement aplaties
    2
  • clous de girofle
    4
  • bâton de cannelle
    1
  • de poudre de curcuma séché
    1 c. à café
  • de farine de blé
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de filets de pangasius, sans la peau frais ou surgelés, le cas échéant décongelés, coupés en morceaux (3-4 cm)
    600 g
  • de crème de noix de coco
    160 g
  • d'eau
    90 g
  • de jus de citron vert
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 417 kcal / 1743 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...